بررسی انواع هد در دستگاه های سیل القایی

هد القایی به‌عنوان اصلی‌ترین جزء این دستگاه‌ها، وظیفه ایجاد و انتقال میدان مغناطیسی جهت آب‌بندی ظروف را بر عهده دارد. انواع هد در سه گروه دستگاه‌های سیل القایی دستی، نیمه‌اتوماتیک و اتوماتیک دسته‌بندی شده‌اند. در ادامه ضمن توضیح مشخصات، کاربرد و تفاوت هدهای کوچک، بزرگ، سوپر سیل و حفره‌دار، به بررسی دقیق‌تر هدهای پیشرفته فلت و تونلی در دستگاه‌های اتوماتیک نیز پرداخته‌ایم. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا متناسب با نوع ظروف و نیاز تولیدی خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
هد دستگاه دستی هد بزرگ

هد در دستگاه های سیل القایی مسئولیت ایجاد میدان مغناطیسی یکنواخت و ساطع کردن آن به فاصله ی کوتاه را دارد. هد های القایی انواع مختلفی دارند و اصلی ترین اجزای سازنده ی آن سیم پیچ یا کویل می باشد.

هد های دستگاه سیل القایی دستی:

دستگاه های دستی مکانیسم و طراحی ساده تری نسبت به دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دارند و همین مساله موجب شده تا هد ساده تری نیز داشته باشند. هد های دستی معمولا از تفلون یا پلاستیک برای بدنه، سیم پیچ، کابل، تخته نسوز، عایق، چسب و کلید شاسی ساخته شده اند. بسته به نوع ظرف هایی که قرار است عملیات سیل القایی روی آن ها انجام گیرد، دستگاه سیل القایی دستی به چند نوع تقسیم بندی می شود. این تقسیم بندی شامل هد نیز می باشد که به آن می پردازیم.

دستگاه سیل القایی دستی هد کوچک:

در این مدل دستگاه، سیم پیچ هد به صورت گرد ساخته می شود تا بتواند ظروف با دهانه ی گرد را پلمپ کند. ابعاد هد دستگاه طوری طراحی شده که از این مدل بیشتر برای گالن ها و ظروف با دهانه ی کوچک استفاده می شود. گالن ها از این جهت به دستگاه هد کوچک نیاز دارند که به دلیل وجود یک دستگیره در کنار دهانه، می بایست ابعاد هد به نحوی باشد که کف آن به طرز کاملا دقیق و صاف روی سطح درب قرار گیرد.

همچنین کوچکتر شدن کویل باعث افزایش توان آن می شود و قادر است تا دهانه ی کوچکتر را در زمان کمتری نسبت به دستگاه ها هد بزرگ پلمپ کند. مثلا برای دهانه 25 میلیمتر اگر دستگاه هد بزرگ در 4ثانیه پلمپ را انجام دهد، دستگاه هد کوچک آن را در 2ثانیه پلمپ می کند. هد دستگاه های دستی هد کوچک قابلیت پلمپ از دهانه های 15 میلیمتر تا 65 میلیمتر را دارد.

هد دستی کوچک

دستگاه سیل القایی دستی هد بزرگ:

این دستگاه پرکاربردترین دستگاه سیل القایی در کشور می باشد و هد آن قادر است تا تقریبا تمام ظرف های پرمصرف با درب گرد و صاف را پلمپ کند. جارهای پلاستیکی و شیشه ای، دبه های پت و پلی اتیلن، لیوان های کاغذی و پلاستیکی از جمله مواردی هستند که می توان توسط این دستگاه پلمپ و آب بندی شوند. سیم پیچ این هد به صورت گرد ساخته شده و قابلیت این را دارد که از دهانه ی 25 میلی متر تا 120 میلی متر را پلمپ کند، ولی بهتر است از این دستگاه برای پلمپ کردن ظروفی استفاده شود که دهانه ی آن ها از 40 میلی متر به بالا باشد.

هد دستگاه دستی هد بزرگ

دستگاه دستی سوپر سیل:

برای پلمپ کردن ظروفی که دهانه ی آن ها از 120 میلی متر بزرگتر است و اندازه ی آن ها به 160 میلی متر می رسد از دستگاه سیل القایی سوپر سیل یا هد خیلی بزرگ استفاده می شود. هد این دستگاه همانند دستگاه های هد کوچک و هد بزرگ گرد است و برای ساخته شدن آن نیاز به سیم پیچ بزرگتری می باشد. این هد قابلیت پلمپ ظروف با دهانه 70 میلی متر الی 160 میلی متر را دارد. توجه شود که درب ظروف به صورت گرد و فلت باشد.

هد دستی خیلی بزرگ

دستگاه سیل القایی دستی حفره دار:

برخی از ظروف هستند که نوع درب آن ها صاف نبوده و طراحی خاصی دارند. سس های خرسی و موشکی، ظروف دارای قطره چکان و به طور کلی ظروفی که درب آن ها صاف و فلت نیست از جمله مواردی هستند که توسط این مدل دستگاه پلمپ و آب بندی می شوند. هد این مدل دستگاه متناسب با قطر درب و ابعاد آن دارای یک حفره است. در این مدل ها علاوه بر سیم پیچ یا کویل از هسته های مغناطیسی نیز برای افزایش قدرت میدان الکترومغناطیسی استفاده می شود. هنگامی که درب درون حفره قرار می گیرد از تمام جوانب حفره امواج الکترومغناطیسی روی واشر سیل القایی درون درب تاثیر گذاشته و موجب پلمپ شدن آن روی دهانه می شود.

هد دستی حفره دار

هد، در دستگاه های سیل القایی نیمه اتوماتیک:

با توجه به اینکه قدرت و توان این مدل دستگاه ها از دستگاه های دستی بیشتر بوده، سرعت پلمپ کردن آن ها نسبت به دستگاه دستی بیشتر است. این دستگاه توانایی این را دارد که تا دوبرابر دستگاه های دستی پلمپ و آب بندی انجام دهند. هد در این دستگاه ها ساختمان پیچیده تری نسبت به دستگاه دستی دارد. برای ساخته شدن هد دستگاه نیمه اتوماتیک از سیم ضخیم و قوی تر برای سیم پیچ استفاده می شود. همچنین نوعی از هسته های مغناطیسی به سیم پیچ یا کویل اضافه می شود. در دستگاه های نیمه اتوماتیک به دلیل قوی تر بودن هد، یک فن در مسیر مدار آن قرار دارد که مستقیما روی سیم پیچ تاثرگذار است. همانند دستگاه دستی، هد دستگاه های نیمه اتوماتیک می تواند فلت یا حفره دار باشد.

هد فلت:

برای پلمپ کردن ظروف با درب صاف از این مدل هد استفاده می شود.

هد حفره دار:

برای پلمپ کردن ظروف با درب دارای برجستگی یا برآمدگی مانند سس های خرسی و موشکی از این مدل هد استفاده می شود.

هد در دستگاه های اتوماتیک:

هد های اتوماتیک هوشمند بوده و ساختمان و مکانیسم بسیار پیچیده تری نسبت به هد های دستی و نیمه اتوماتیک دارند. قدرت این ها در حدی است که توانایی پلمپ کردن تا چند هزار ظرف را در ساعت دارند. از اصلی ترین متریال استفاده شده در این هدها می توان سیم پیچ ضخیم، هسته های فریت، مدارهای خازن، کابل های اتصال، فن های پرقدرت و سنسور های القایی و چشمی اشاره کرد. دستگاه های اتوماتیک دارای دو مدل هد به شکل فلت و تونلی هستند.

هد فلت:

برای پلمپ کردن ظروف با درب صاف از این مدل هد استفاده می شود. هد های فلت قادر به پلمپ کردن دهانه ی 20 میلی متر تا 170 میلی متر را دارند.

هد تونلی:

برای پلمپ کردن ظروفی که درب آن ها صاف نمی باشد مانند: سس های خرسی و موشکی، ظروف با درب قطره چکان و… از این مدل هد استفاده می شود.