دستگاه سیل القایی
دستگاه سیل القایی یکی از بهترین روش ها و فناوری ها برای آب بندی و پلمپ کردن محصولات می باشد. از مزیت های پلمپ کردن محصولات این است که از ورود آلودگی، رطوبت و تمام عوامل بیرونی که میتوانند به محصولات شما آسیب بزند جلوگیری کند. در این روش ورق آلمینیوم لمینیت شده که میتواند همراه با مقوا یا فوم باشد روی دهانه ی بطری ها و ظروف چسبیده می شود. در واقع دستگاه سیل القایی با ایجاد یک میدان مغناطیسی بی خطر که روی فلزات تاثیرگذار است باعث جنبش مولکولی سطح آلمینیوم شده و همین امر موجب افزایش دمای سطح این فلز شده و حرارت ایجاد شده باعث میشود که لمینیت روی آلمینیوم داغ شده و به دهانه ی ظروف یا بطری چسبیده و عمل پلمپ شدن اتفاق بیافتد.
برای سیل کردن محصولات موارد زیر لازم است:
- بطری یا ظروفی که دارای درب پلاستیکی پیچی یا فشاری هستند.
- قالبا از جنس پت، پلی اتیلن، پ پ، پلی استر، شیشه و کریستال
- دستگاه مناسب و با کیفیت
- واشر سیل القایی متناسب با جنس ظرف و هم اندازه با قطر کف درب
دستگاه های سیل القایی در سه مدل دستی ، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تولید و عرضه می گردد.
مدل دستی برای تولید با حجم کم ( مشاغل خانگی و برخی محصولات کارگاهی) مناسب می باشد. استفاده از این مدل دستگاه، توسط کاربر و یا اپراتور صورت می گیرد. یعنی پس از عملیات واشر گذاری و بستن درب فقط کافی است هد دستگاه روی درب محصول قرار گیرد و پس از تنظیم زمان مناسب، دکمه قرمز رنگ روی هد یکبار فشرده شود. از مزیت های این مدل دستگاه می توان به سبک و قابل حمل بودن، راحتی کار با آن، قابلیت سیل کردن محصولات با وزن زیاد مانند گالن ها و بشکه های پلاستیکی و … اشاره کرد.
دستگاه های نیمه اتوماتیک از جمله مدل های دیگری می باشند که بسیار پرکاربرد هستند. عمده ی کاربرد این مدل دستگاه مربوط می شود به صنعت دارویی و آرایشی بهداشتی. مطابق با مدل دستی، این دستگاه نیز احتیاج به یک کاربر دارد ولی به دلیل قدرت و سرعت بالاتری که نسبت به دستگاه دستی دارد، توانایی این را دارد که تعداد ظرف بیشتری را در یک بازه ی زمانی مشخص نسبت به مدل دستی، سیل کند.
مدل سوم، دستگاه های تمام اتوماتیک می باشند که بدون دخالت دست کاربر برای سیل کردن محصولات با حجم تولید زیاد و انبوه از آن استفاده می شود. دستگاه های تمام اتوماتیک در دو مدل فلت و تونلی تولید می شوند. مدل فلت، برای ظروفی کاربرد دارند که درب آن ها صاف و تخت می باشد. دستگاه روی نوار نقاله بسته می شود و توانایی این را دارد که به طور میانگین بین 5000 تا 15000 ظرف را در ساعت پلمپ و آب بندی کند. برای سیل کردن ظروفی که درب آن ها به صورت مخروطی می باشد (مثلا ظروف سس های خرسی یا موشکی) از دستگاه اتوماتیک مدل تونلی استفاده می شود.
سوالات متداول:
سیل القایی چیست؟
سیل القایی روشی پیشرفته برای آببندی و پلمپ بطریها و ظروف است که با استفاده از گرمای القایی، بستهبندی ایمن، بدون نشتی و محافظ در برابر آلودگی و رطوبت ایجاد میکند. این فناوری در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، و شیمیایی کاربرد گستردهای دارد.
برای هر سایز باید یک دستگاه متفاوت تهیه کنیم؟
خیر، یک دستگاه کافی است. با یک دستگاه، میتوانید سایزهای مختلف ظروف را سیل کنید. فقط مطمئن شوید دستگاه قابلیت پشتیبانی از سایزهای موردنظر شما را دارد.
برای کار با دستگاه سیل القایی نیاز به تخصص خاصی داریم؟
کار با دستگاه سیل القایی دستی و نیمهاتوماتیک نیاز به تخصص خاصی ندارد و با آموزش کوتاه قابل یادگیری است. برای دستگاه های اتوماتیک دانش بیشتری برای تنظیمات و رفع خطاها نیاز است، اما با آموزش قابل انجام است.
دستگاه ها ساخت کجا هستند؟
دستگاه های سیل القایی شرکت پویا صنعت تکسان در ایران تولید می شوند. این شرکت به عنوان اولین و بزرگ ترین تولیدکننده دستگاه های سیل القایی پرسرعت هواخنک با تکنولوژی پیلار آمریکا در ایران شناخته می شود.
برای هر جنس باید یک دستگاه جدا تهیه کنم؟
خیر، نیازی به تهیه دستگاه جداگانه برای هر جنس ظرف نیست. بیشتر دستگاه های سیل القایی قادر به سیل کردن ظروف با جنس مشروط بر اینکه واشر سیل مناسب با جنس ظرف استفاده شود. با انتخاب واشر مناسب و تنظیمات صحیح دستگاه، می توانید یک دستگاه را برای جنس های مختلف به کار ببرید.